Do góry

Śniadania Przepis na:

Rydze smażone.

Rydze smażone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1657 Ocena: 24928

Dodano:

Odsłon: 3625

Rydze to są najsmaczniejsze pieczone na blacie kuchni wiejskiej, ja po prostu usmażyłam je na tłuszczu, są także bardzo smaczne. Polecam.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rydze smażone.

Przygotowanie

  1. Grzyby czyścimy i myjemy, osączamy na durszlaku. Kroimy na kawałki układamy z powrotem na durszlak, pieprzymy i solimy.

  2. Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i na nią układamy rydze. Smażymy kilka minut z obu stron, wykładamy je na talerz i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchniakolorublond 19 października 2017 Oooo, pycha!!!!! <3 <3
Robię podobnie, z tym że smażę na maśle klarowanym :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń