Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następny dzień. Słynny ryż po chińsku tzw. Egg fried rice jest przyrządzany z ryżu gotowanego poprzedniego dnia. "Skróconą" wersją tego dania jest sam ryż bez warzyw ze smażonym jajkiem, który może być alternatywą na śniadanie lub do pracy. Jeżeli chcemy przyrządzić ryż że smażonym jajkiem do dania głównego, trzeba będzie oczywiście tego ryżu więcej. Prawda jest taka, że jajko usmażone i dodane do ryżu nie traci ani na wyglądzie, ani na smaku, ani na jakości. Zatem zapraszam.
Patelnia, nóż i deska do krojenia, łyżeczka, łyżka, miseczka
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 260
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 375
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 241
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 260
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 375
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 241
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Łodygę selera myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Jajko smażymy na bardzo gorącym oleju bardzo energicznie mieszając. Zauważmy jajko na miseczkę na bok. Oleju musi być więcej niż do smażenia normalnej jajecznicy.
Na patelnię, na której smażylismy jajko wrzucamy cebulę i seler i smażymy na mocnym ogniu na najmniejszym palniku około minuty.
Dodajemy ryż do cebuli i selera.
Dodajemy sos sojowy i mieszamy aż się równomierne rozłoży. Następnie dodajemy jajko i dobrze mieszamy. Smacznego.