Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następny dzień. Słynny ryż po chińsku tzw. Egg fried rice jest przyrządzany z ryżu gotowanego poprzedniego dnia. "Skróconą" wersją tego dania jest sam ryż bez warzyw ze smażonym jajkiem, który może być alternatywą na śniadanie lub do pracy. Jeżeli chcemy przyrządzić ryż że smażonym jajkiem do dania głównego, trzeba będzie oczywiście tego ryżu więcej. Prawda jest taka, że jajko usmażone i dodane do ryżu nie traci ani na wyglądzie, ani na smaku, ani na jakości. Zatem zapraszam.
Patelnia, nóż i deska do krojenia, łyżeczka, łyżka, miseczka
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4289
Smaczne danie :)
Odsłon: 101
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 60
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4289
Smaczne danie :)
Odsłon: 101
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 60
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 100
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Łodygę selera myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Jajko smażymy na bardzo gorącym oleju bardzo energicznie mieszając. Zauważmy jajko na miseczkę na bok. Oleju musi być więcej niż do smażenia normalnej jajecznicy.
Na patelnię, na której smażylismy jajko wrzucamy cebulę i seler i smażymy na mocnym ogniu na najmniejszym palniku około minuty.
Dodajemy ryż do cebuli i selera.
Dodajemy sos sojowy i mieszamy aż się równomierne rozłoży. Następnie dodajemy jajko i dobrze mieszamy. Smacznego.