Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa, kolorowa.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Składniki
Jajka i brokuły ugotować (nie rozgotować). Ser feta pokroić w kostkę, pomidory i jajka pokroić w kostkę lub ósemki, brokuły podzielić na różyczki.
Na sos: ogórka obrać i zetrzeć na tarce, posolić i po chwili odlać wodę. Czosnek posiekać drobno, do jogurtu dodać ogórek, czosnek, koperek, szczypiorek. Sałatkę ułożyć warstwami, polać sosem przed samym podaniem. Ostrożnie z solą-feta jest słona. Smacznego.
Moja uwaga dla liczących kalorie-ser feta można z powodzeniem zastąpić białym chudym serem.