Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa, kolorowa.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Składniki
Jajka i brokuły ugotować (nie rozgotować). Ser feta pokroić w kostkę, pomidory i jajka pokroić w kostkę lub ósemki, brokuły podzielić na różyczki.
Na sos: ogórka obrać i zetrzeć na tarce, posolić i po chwili odlać wodę. Czosnek posiekać drobno, do jogurtu dodać ogórek, czosnek, koperek, szczypiorek. Sałatkę ułożyć warstwami, polać sosem przed samym podaniem. Ostrożnie z solą-feta jest słona. Smacznego.
Moja uwaga dla liczących kalorie-ser feta można z powodzeniem zastąpić białym chudym serem.