Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa, kolorowa.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Jajka i brokuły ugotować (nie rozgotować). Ser feta pokroić w kostkę, pomidory i jajka pokroić w kostkę lub ósemki, brokuły podzielić na różyczki.
Na sos: ogórka obrać i zetrzeć na tarce, posolić i po chwili odlać wodę. Czosnek posiekać drobno, do jogurtu dodać ogórek, czosnek, koperek, szczypiorek. Sałatkę ułożyć warstwami, polać sosem przed samym podaniem. Ostrożnie z solą-feta jest słona. Smacznego.
Moja uwaga dla liczących kalorie-ser feta można z powodzeniem zastąpić białym chudym serem.