Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Podobnie soczewica zawiera białko roślinne, potas, kwas foliowy, witaminy z grupy B czyli samo zdrowie.
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie, rano zlać wodę i do rondla wsypać fasolę, zalać wodą dodać soli i gotować do miękkości. Soczewicę odsączyć, ser żółty pokroić w drobną kostkę (ja dodałam ser gouda), pokroić szczypior, czosnek przecisnąć przez praskę, rodzynki wcześniej zaparzyć i chłodne odsączone dodać do pozostałych składników. Wszystko wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu.