Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Podobnie soczewica zawiera białko roślinne, potas, kwas foliowy, witaminy z grupy B czyli samo zdrowie.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 57
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 484
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 71
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 57
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 484
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 71
Składniki
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie, rano zlać wodę i do rondla wsypać fasolę, zalać wodą dodać soli i gotować do miękkości. Soczewicę odsączyć, ser żółty pokroić w drobną kostkę (ja dodałam ser gouda), pokroić szczypior, czosnek przecisnąć przez praskę, rodzynki wcześniej zaparzyć i chłodne odsączone dodać do pozostałych składników. Wszystko wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu.