Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Podobnie soczewica zawiera białko roślinne, potas, kwas foliowy, witaminy z grupy B czyli samo zdrowie.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4331
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29467
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 191
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18935
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4331
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29467
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 191
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18935
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Składniki
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie, rano zlać wodę i do rondla wsypać fasolę, zalać wodą dodać soli i gotować do miękkości. Soczewicę odsączyć, ser żółty pokroić w drobną kostkę (ja dodałam ser gouda), pokroić szczypior, czosnek przecisnąć przez praskę, rodzynki wcześniej zaparzyć i chłodne odsączone dodać do pozostałych składników. Wszystko wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu.