Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Podobnie soczewica zawiera białko roślinne, potas, kwas foliowy, witaminy z grupy B czyli samo zdrowie.
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 251
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 111
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 92
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 205
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 251
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 111
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 92
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 205
Składniki
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie, rano zlać wodę i do rondla wsypać fasolę, zalać wodą dodać soli i gotować do miękkości. Soczewicę odsączyć, ser żółty pokroić w drobną kostkę (ja dodałam ser gouda), pokroić szczypior, czosnek przecisnąć przez praskę, rodzynki wcześniej zaparzyć i chłodne odsączone dodać do pozostałych składników. Wszystko wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu.