Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka w innym wydaniu, w otoczeniu warzyw, muśnięta odrobiną majonezu. Polecam, zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za podrobami.
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4792
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 591
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4647
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 900
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8378
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13192
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4792
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 591
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4647
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 900
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8378
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13192
Składniki
Wątróbkę opłukać, oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem, obtoczyć delikatnie w mące i usmażyć na dużym ogniu (koniecznie pod przykryciem, bo strzela) z obu stron. Po przewróceniu na drugą stronę delikatnie posolić. Wyciągnąć i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ogórki, cebulę i jajka pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać kukurydzę oraz pokrojoną w większą niż warzywa kostkę wątróbkę, majonez. Doprawić pieprzem i solą. Całość delikatnie wymieszać. Sałatkę można od razu podawać lub schłodzić w lodówce.