Do góry

Śniadania Przepis na:

Sałatka ze smażoną wątróbką drobiową

Sałatka ze smażoną wątróbką drobiową

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2629

Dodano:

Odsłon: 283

Wątróbka w innym wydaniu, w otoczeniu warzyw, muśnięta odrobiną majonezu. Polecam, zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za podrobami.

Składniki

  • 200 g wątróbki drobiowej
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • 1/2 średniej czerwonej cebuli
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka mąki pszennej do obtaczania wątróbki
  • 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę opłukać, oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem, obtoczyć delikatnie w mące
    i usmażyć na dużym ogniu (koniecznie pod przykryciem, bo strzela) z obu stron. Po przewróceniu na drugą stronę delikatnie posolić. Wyciągnąć i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

  2. Ogórki, cebulę i jajka pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać kukurydzę oraz pokrojoną w większą niż warzywa kostkę wątróbkę, majonez. Doprawić pieprzem i solą. Całość delikatnie wymieszać.
    Sałatkę można od razu podawać lub schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń