Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka w innym wydaniu, w otoczeniu warzyw, muśnięta odrobiną majonezu. Polecam, zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za podrobami.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 259
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8747
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 504
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 259
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8747
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 504
Składniki
Wątróbkę opłukać, oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem, obtoczyć delikatnie w mące i usmażyć na dużym ogniu (koniecznie pod przykryciem, bo strzela) z obu stron. Po przewróceniu na drugą stronę delikatnie posolić. Wyciągnąć i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ogórki, cebulę i jajka pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać kukurydzę oraz pokrojoną w większą niż warzywa kostkę wątróbkę, majonez. Doprawić pieprzem i solą. Całość delikatnie wymieszać. Sałatkę można od razu podawać lub schłodzić w lodówce.