Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka w innym wydaniu, w otoczeniu warzyw, muśnięta odrobiną majonezu. Polecam, zasmakuje nawet tym, którzy nie przepadają za podrobami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Wątróbkę opłukać, oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem, obtoczyć delikatnie w mące i usmażyć na dużym ogniu (koniecznie pod przykryciem, bo strzela) z obu stron. Po przewróceniu na drugą stronę delikatnie posolić. Wyciągnąć i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ogórki, cebulę i jajka pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać kukurydzę oraz pokrojoną w większą niż warzywa kostkę wątróbkę, majonez. Doprawić pieprzem i solą. Całość delikatnie wymieszać. Sałatkę można od razu podawać lub schłodzić w lodówce.