Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab szpikowany śliwką można wykorzystać na wiele sposobów. Można podać do na zimno jako wędlinę lub w galarecie np. na śniadanie świąteczne.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 101
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 383
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 101
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 383
Składniki
1. Przygotowuję schab (zapraszam do mojego przepisu: Schab szpikowany śliwką). Studzę. Kroję w plastry.
2. Żelatynę rozpuszczam w wodzie. Czystą solę, bulionową nie. 3. Czekam aż ostygnie ale nie stężeje. 4. Schab układam na paterze. Ozdabiam. Wkładam do lodówki by zrobiły się zimne (lepiej tężeje galareta). 5. Zalewam zimną galaretą porcjami (w odstępie kilkunastu minut).