Do góry

Śniadania Przepis na:

Schab ze śliwką w galarecie

Schab ze śliwką w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 897

Dodano:

Odsłon: 126

Schab szpikowany śliwką można wykorzystać na wiele sposobów. Można podać do na zimno jako wędlinę lub w galarecie np. na śniadanie świąteczne.

Składniki

  • Schab szpikowany śliwką pieczony (ok. 1 kg)
  • Żelatyna czysta lub bulionowa (1opak.)
  • Dodatki: oliwki, ser (np. cheddar) i.t.p.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Przygotowuję schab (zapraszam do mojego przepisu: Schab szpikowany śliwką). Studzę. Kroję w plastry.

  2. 2. Żelatynę rozpuszczam w wodzie. Czystą solę, bulionową nie.
    3. Czekam aż ostygnie ale nie stężeje.
    4. Schab układam na paterze. Ozdabiam. Wkładam do lodówki by zrobiły się zimne (lepiej tężeje galareta).
    5. Zalewam zimną galaretą porcjami (w odstępie kilkunastu minut).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń