Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab szpikowany śliwką można wykorzystać na wiele sposobów. Można podać do na zimno jako wędlinę lub w galarecie np. na śniadanie świąteczne.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5788
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10671
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 288
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5788
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 10671
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 288
Składniki
1. Przygotowuję schab (zapraszam do mojego przepisu: Schab szpikowany śliwką). Studzę. Kroję w plastry.
2. Żelatynę rozpuszczam w wodzie. Czystą solę, bulionową nie. 3. Czekam aż ostygnie ale nie stężeje. 4. Schab układam na paterze. Ozdabiam. Wkładam do lodówki by zrobiły się zimne (lepiej tężeje galareta). 5. Zalewam zimną galaretą porcjami (w odstępie kilkunastu minut).