Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab szpikowany śliwką można wykorzystać na wiele sposobów. Można podać do na zimno jako wędlinę lub w galarecie np. na śniadanie świąteczne.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 118
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 33
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 118
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 33
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Składniki
1. Przygotowuję schab (zapraszam do mojego przepisu: Schab szpikowany śliwką). Studzę. Kroję w plastry.
2. Żelatynę rozpuszczam w wodzie. Czystą solę, bulionową nie. 3. Czekam aż ostygnie ale nie stężeje. 4. Schab układam na paterze. Ozdabiam. Wkładam do lodówki by zrobiły się zimne (lepiej tężeje galareta). 5. Zalewam zimną galaretą porcjami (w odstępie kilkunastu minut).