Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki i jajka często królują na naszym stole. Połączenie tych dwóch produktów plus oryginalny sposób podania to nietuzinkowa propozycja na śniadanie.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 21
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 145
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1322
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 21
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 145
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1322
Składniki
Parówki kroimy na pół, ale nie do samego końca. Ważne by części były równe, ponieważ w innym wypadku serce wyjdzie niekształtne. Wywijamy je na zewnątrz tak, by powstało serce. Spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, podsmażamy parówki z jednej strony. Przekładamy na drugą stronę a do środka wbijamy jajko, solimy i pieprzymy. Przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż nasze jajko będzie "ścięte". Wykładamy na talerz - możemy udekorować drugim sercem z ketchupu.