Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki i jajka często królują na naszym stole. Połączenie tych dwóch produktów plus oryginalny sposób podania to nietuzinkowa propozycja na śniadanie.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68391
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2024
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68391
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2024
Składniki
Parówki kroimy na pół, ale nie do samego końca. Ważne by części były równe, ponieważ w innym wypadku serce wyjdzie niekształtne. Wywijamy je na zewnątrz tak, by powstało serce. Spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, podsmażamy parówki z jednej strony. Przekładamy na drugą stronę a do środka wbijamy jajko, solimy i pieprzymy. Przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż nasze jajko będzie "ścięte". Wykładamy na talerz - możemy udekorować drugim sercem z ketchupu.