Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki i jajka często królują na naszym stole. Połączenie tych dwóch produktów plus oryginalny sposób podania to nietuzinkowa propozycja na śniadanie.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1893
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6460
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1893
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6460
Składniki
Parówki kroimy na pół, ale nie do samego końca. Ważne by części były równe, ponieważ w innym wypadku serce wyjdzie niekształtne. Wywijamy je na zewnątrz tak, by powstało serce. Spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, podsmażamy parówki z jednej strony. Przekładamy na drugą stronę a do środka wbijamy jajko, solimy i pieprzymy. Przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż nasze jajko będzie "ścięte". Wykładamy na talerz - możemy udekorować drugim sercem z ketchupu.