Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i pożywne śniadanie. Do przygotowania używam parówek z szynki oraz jajka wiejskie (od gospodarza).
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 63
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32388
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9103
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 63
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32388
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9103
Składniki
1. Oliwę rozgrzewam na patelni. 2. Parówki nacinam (przez pół) ale nie do końca. Wywijam tak by utworzyły serce i łączę wykałaczką. Układam na patelni i czekam aż się podpieką.
3. Odwracam parówki i od razu wbijam delikatnie jaja (obstukuję nożem skorupki, by ładnie się otwarły i żółtko się nie rozlało). 4. Sypię pieprz i sól. Nakrywam pokrywką i zwiększam ogień na maksimum.
5. Smażę ok. 3 min. tak by białka jaja się ścięły, ale żółtko pozostało płynne. Czas smażenia zależy od wielkości jaj – po prostu trzeba zaglądać pod pokrywkę. Przed podaniem wyjmuję wykałaczkę.