Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i pożywne śniadanie. Do przygotowania używam parówek z szynki oraz jajka wiejskie (od gospodarza).
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 341
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14837
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1769
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17209
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 341
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14837
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1769
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17209
Składniki
1. Oliwę rozgrzewam na patelni. 2. Parówki nacinam (przez pół) ale nie do końca. Wywijam tak by utworzyły serce i łączę wykałaczką. Układam na patelni i czekam aż się podpieką.
3. Odwracam parówki i od razu wbijam delikatnie jaja (obstukuję nożem skorupki, by ładnie się otwarły i żółtko się nie rozlało). 4. Sypię pieprz i sól. Nakrywam pokrywką i zwiększam ogień na maksimum.
5. Smażę ok. 3 min. tak by białka jaja się ścięły, ale żółtko pozostało płynne. Czas smażenia zależy od wielkości jaj – po prostu trzeba zaglądać pod pokrywkę. Przed podaniem wyjmuję wykałaczkę.