Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i pożywne śniadanie. Do przygotowania używam parówek z szynki oraz jajka wiejskie (od gospodarza).
1. Oliwę rozgrzewam na patelni.
2. Parówki nacinam (przez pół) ale nie do końca. Wywijam tak by utworzyły serce i łączę wykałaczką. Układam na patelni i czekam aż się podpieką.
3. Odwracam parówki i od razu wbijam delikatnie jaja (obstukuję nożem skorupki, by ładnie się otwarły i żółtko się nie rozlało).
4. Sypię pieprz i sól. Nakrywam pokrywką i zwiększam ogień na maksimum.
5. Smażę ok. 3 min. tak by białka jaja się ścięły, ale żółtko pozostało płynne. Czas smażenia zależy od wielkości jaj – po prostu trzeba zaglądać pod pokrywkę. Przed podaniem wyjmuję wykałaczkę.
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 111
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2416
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 111
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2416
Składniki
1. Oliwę rozgrzewam na patelni. 2. Parówki nacinam (przez pół) ale nie do końca. Wywijam tak by utworzyły serce i łączę wykałaczką. Układam na patelni i czekam aż się podpieką.
3. Odwracam parówki i od razu wbijam delikatnie jaja (obstukuję nożem skorupki, by ładnie się otwarły i żółtko się nie rozlało). 4. Sypię pieprz i sól. Nakrywam pokrywką i zwiększam ogień na maksimum.
5. Smażę ok. 3 min. tak by białka jaja się ścięły, ale żółtko pozostało płynne. Czas smażenia zależy od wielkości jaj – po prostu trzeba zaglądać pod pokrywkę. Przed podaniem wyjmuję wykałaczkę.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
Śniadania
Grzanki ze świeżymi szparagami
Śniadania
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Śniadania
Bułeczki z serem i prażoną cebulką
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
czyli obowiązkowe wiosenne danie na śniadanie ;-)
Odsłon: 84
Grzanki ze świeżymi szparagami
Pyszna propozycja śniadania lub kolacji w nieco innym wydaniu. Warto wypróbować
Odsłon: 126