Do góry

Śniadania Przepis na:

Sercowe parówki z jajkiem

Sercowe parówki z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 169 Ocena: 938

Dodano:

Odsłon: 83

Super smaczne i pożywne śniadanie. Do przygotowania używam parówek z szynki oraz jajka wiejskie (od gospodarza).

Składniki

  • Parówki z szynki (3-4szt.)
  • Jaja (3-4 szt.)
  • Sól, Pieprz czarny mielony (do smaku), oliwa
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Oliwę rozgrzewam na patelni.
    2. Parówki nacinam (przez pół) ale nie do końca. Wywijam tak by utworzyły serce i łączę wykałaczką. Układam na patelni i czekam aż się podpieką.

  2. 3. Odwracam parówki i od razu wbijam delikatnie jaja (obstukuję nożem skorupki, by ładnie się otwarły i żółtko się nie rozlało).
    4. Sypię pieprz i sól. Nakrywam pokrywką i zwiększam ogień na maksimum.

  3. 5. Smażę ok. 3 min. tak by białka jaja się ścięły, ale żółtko pozostało płynne. Czas smażenia zależy od wielkości jaj – po prostu trzeba zaglądać pod pokrywkę. Przed podaniem wyjmuję wykałaczkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń