Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i pożywne śniadanie. Do przygotowania używam parówek z szynki oraz jajka wiejskie (od gospodarza).
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 453
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 101
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 116
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 188
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2214
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 453
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 101
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 116
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 188
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2214
Składniki
1. Oliwę rozgrzewam na patelni. 2. Parówki nacinam (przez pół) ale nie do końca. Wywijam tak by utworzyły serce i łączę wykałaczką. Układam na patelni i czekam aż się podpieką.
3. Odwracam parówki i od razu wbijam delikatnie jaja (obstukuję nożem skorupki, by ładnie się otwarły i żółtko się nie rozlało). 4. Sypię pieprz i sól. Nakrywam pokrywką i zwiększam ogień na maksimum.
5. Smażę ok. 3 min. tak by białka jaja się ścięły, ale żółtko pozostało płynne. Czas smażenia zależy od wielkości jaj – po prostu trzeba zaglądać pod pokrywkę. Przed podaniem wyjmuję wykałaczkę.