Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i pożywne śniadanie. Do przygotowania używam parówek z szynki oraz jajka wiejskie (od gospodarza).
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102623
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102623
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
1. Oliwę rozgrzewam na patelni. 2. Parówki nacinam (przez pół) ale nie do końca. Wywijam tak by utworzyły serce i łączę wykałaczką. Układam na patelni i czekam aż się podpieką.
3. Odwracam parówki i od razu wbijam delikatnie jaja (obstukuję nożem skorupki, by ładnie się otwarły i żółtko się nie rozlało). 4. Sypię pieprz i sól. Nakrywam pokrywką i zwiększam ogień na maksimum.
5. Smażę ok. 3 min. tak by białka jaja się ścięły, ale żółtko pozostało płynne. Czas smażenia zależy od wielkości jaj – po prostu trzeba zaglądać pod pokrywkę. Przed podaniem wyjmuję wykałaczkę.