Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne śniadanie, pierwsze lub drugie :) i wspaniałe naleśnikowe nadzienie. Domowy, całkiem naturalny homogenizowany serek o dowolnym smaku (cynamonowym, waniliowym lub owocowym)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Składniki
Do słoika wrzucam nabiał i miód. Blenduję na najwyższych obrotach przesuwając głowicę blendera w górę i w dół kilkakrotnie, by dobrze napowietrzyć masę. Jeśli ma być do naleśników, jogurtu dodaję trochę mniej.
1. Opcja cynamonowa - zależy od humoru, wrzucam od razu albo posypuję wierzch. 2. Opcja waniliowa - ziarenka wanilii wrzucam od razu. 3. Opcja owocowa - część owoców dodaję przed homogenizowaniem i w ten sposób uzyskuje kolor, a część kroję w kawałki (te większe jak brzoskwinia, melon, jabłko kroję a takie jak jagody czy borówki dodaję w całości. 4. Opcja owocowa zimowa - zamiast owoców i miodu dodaję konfitury domowej roboty.