Do góry

Śniadania Przepis na:

serek miogenizowany z cynamonem ...i 3 inne opcje

serek miogenizowany z cynamonem ...i 3 inne opcje

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2155

Dodano:

Odsłon: 344

Pożywne śniadanie, pierwsze lub drugie :) i wspaniałe naleśnikowe nadzienie. Domowy, całkiem naturalny homogenizowany serek o dowolnym smaku (cynamonowym, waniliowym lub owocowym)
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do słoika wrzucam nabiał i miód.
    Blenduję na najwyższych obrotach przesuwając głowicę blendera w górę i w dół kilkakrotnie, by dobrze napowietrzyć masę.
    Jeśli ma być do naleśników, jogurtu dodaję trochę mniej.

  2. 1. Opcja cynamonowa - zależy od humoru, wrzucam od razu albo posypuję wierzch.
    2. Opcja waniliowa - ziarenka wanilii wrzucam od razu.
    3. Opcja owocowa - część owoców dodaję przed homogenizowaniem i w ten sposób uzyskuje kolor, a część kroję w kawałki (te większe jak brzoskwinia, melon, jabłko kroję a takie jak jagody czy borówki dodaję w całości.
    4. Opcja owocowa zimowa - zamiast owoców i miodu dodaję konfitury domowej roboty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń