Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne śniadanie, pierwsze lub drugie :) i wspaniałe naleśnikowe nadzienie. Domowy, całkiem naturalny homogenizowany serek o dowolnym smaku (cynamonowym, waniliowym lub owocowym)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Do słoika wrzucam nabiał i miód. Blenduję na najwyższych obrotach przesuwając głowicę blendera w górę i w dół kilkakrotnie, by dobrze napowietrzyć masę. Jeśli ma być do naleśników, jogurtu dodaję trochę mniej.
1. Opcja cynamonowa - zależy od humoru, wrzucam od razu albo posypuję wierzch. 2. Opcja waniliowa - ziarenka wanilii wrzucam od razu. 3. Opcja owocowa - część owoców dodaję przed homogenizowaniem i w ten sposób uzyskuje kolor, a część kroję w kawałki (te większe jak brzoskwinia, melon, jabłko kroję a takie jak jagody czy borówki dodaję w całości. 4. Opcja owocowa zimowa - zamiast owoców i miodu dodaję konfitury domowej roboty.