Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne śniadanie, pierwsze lub drugie :) i wspaniałe naleśnikowe nadzienie. Domowy, całkiem naturalny homogenizowany serek o dowolnym smaku (cynamonowym, waniliowym lub owocowym)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1469
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1326
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1469
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1326
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 985
Składniki
Do słoika wrzucam nabiał i miód. Blenduję na najwyższych obrotach przesuwając głowicę blendera w górę i w dół kilkakrotnie, by dobrze napowietrzyć masę. Jeśli ma być do naleśników, jogurtu dodaję trochę mniej.
1. Opcja cynamonowa - zależy od humoru, wrzucam od razu albo posypuję wierzch. 2. Opcja waniliowa - ziarenka wanilii wrzucam od razu. 3. Opcja owocowa - część owoców dodaję przed homogenizowaniem i w ten sposób uzyskuje kolor, a część kroję w kawałki (te większe jak brzoskwinia, melon, jabłko kroję a takie jak jagody czy borówki dodaję w całości. 4. Opcja owocowa zimowa - zamiast owoców i miodu dodaję konfitury domowej roboty.