Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i treściwe śniadanie. Połączenie dwóch serów ,fety i parmezanu.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 88
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 234
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 554
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 161
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 88
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 234
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 554
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 161
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem ,wbijamy jajka ,dodajemy parmezan ,mleko ,mąkę i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na lekko natłuszczoną patelnię wylewamy masę jajeczną ,przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu ,do ścięcia masy. Następnie przekładamy na talerz i obracamy drugą stroną na patelnię. Chwilę jeszcze podsmażamy. Podajemy na ciepło.