Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota na śniadanie.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać pokruszone drożdże, posypać cukrem, wlać ciepłe mleko, wyrobić dokładnie ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto połączyć z serkiem topionym i jeszcze raz bardzo dokładnie wyrobić i ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto ,rozwałkować na prostokąt o wymiarach 20x30 cm.
Posmarować ketchupem.
Posypać kukurydzą.
Położyć plastry sera i zrolować. Ciasto pokroić w grube plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i odstawić jeszcze na 10 minut do wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni i piec na złoty kolor przez 20 minut.