Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne śniadanie dla dzieci i dorosłych. Szybkie i smaczne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1925
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2563
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1925
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2563
Składniki
Jajka posolić , łyżką roztrzepać z serkiem. Dodać mąkę, wymieszać na gładką masę. W saganku zagotować wodę, lekko posolić. Zanurzać łyżkę stołową w gorącej wodzie, nabrać 1/3 łyżki ciasta i wkładać do wrzącej wody. Gdy wyłożymy wszystkie kluski, lekko mieszamy a po 2 minutach od ponownego zawrzenia wyjmujemy kluski.
Na suchej patelni uprażyć bułkę tartą z odrobiną cukru. Gotowe kluski posypać bułką i polać miodem lub syropem.