Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne śniadanie dla dzieci i dorosłych. Szybkie i smaczne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Jajka posolić , łyżką roztrzepać z serkiem. Dodać mąkę, wymieszać na gładką masę. W saganku zagotować wodę, lekko posolić. Zanurzać łyżkę stołową w gorącej wodzie, nabrać 1/3 łyżki ciasta i wkładać do wrzącej wody. Gdy wyłożymy wszystkie kluski, lekko mieszamy a po 2 minutach od ponownego zawrzenia wyjmujemy kluski.
Na suchej patelni uprażyć bułkę tartą z odrobiną cukru. Gotowe kluski posypać bułką i polać miodem lub syropem.