Do góry

Śniadania Przepis na:

Słodko słony tatar z melona na grzance

Słodko słony tatar z melona na grzance

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 125

Dodano:

Odsłon: 548

Słodko słony tatar z melona na grzance z bułki wieloziarnistej to sposób na nudną kanapkę.

Składniki

  • Melon Cantaloupe – ok. 100 g po obraniu
  • Cebula biała mała
  • Mały ząbek czosnku
  • Sól do smaku
  • 2 bułki wieloziarniste
  • Sezam prażony biały – 1 łyżka
  • Olej kokosowy – 1 łyżka
  • Natka pietruszki do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Słodko słony tatar z melona na grzance

Przygotowanie

  1. Bułki pokrój, tak by z każdej powstały 4 grzanki.

  2. Podpiecz na suchej patelni na rumiano.

  3. Cebulę pokrój w drobną kostkę i wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę zeszklij na łyżce oleju kokosowego.

  4. Miąższ z melona pokrój w bardzo małą, równą kostkę.

  5. Zmieszaj melona z cebulą, czosnkiem i łyżką białego prażonego sezamu.

  6. Posól do smaku.

  7. Tak przygotowany tatar nakładaj na podpieczone grzanki.

  8. Posyp dodatkowo sezamem, udekoruj natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń