Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko słony tatar z melona na grzance z bułki wieloziarnistej to sposób na nudną kanapkę.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1606
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 604
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1606
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 604
Składniki
Bułki pokrój, tak by z każdej powstały 4 grzanki.
Podpiecz na suchej patelni na rumiano.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę zeszklij na łyżce oleju kokosowego.
Miąższ z melona pokrój w bardzo małą, równą kostkę.
Zmieszaj melona z cebulą, czosnkiem i łyżką białego prażonego sezamu.
Posól do smaku.
Tak przygotowany tatar nakładaj na podpieczone grzanki.
Posyp dodatkowo sezamem, udekoruj natką pietruszki.