Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko słony tatar z melona na grzance z bułki wieloziarnistej to sposób na nudną kanapkę.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7450
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4897
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5802
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7450
Składniki
Bułki pokrój, tak by z każdej powstały 4 grzanki.
Podpiecz na suchej patelni na rumiano.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę zeszklij na łyżce oleju kokosowego.
Miąższ z melona pokrój w bardzo małą, równą kostkę.
Zmieszaj melona z cebulą, czosnkiem i łyżką białego prażonego sezamu.
Posól do smaku.
Tak przygotowany tatar nakładaj na podpieczone grzanki.
Posyp dodatkowo sezamem, udekoruj natką pietruszki.