Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca kanapka z patelni, idealna na śniadanie lub kolację. Polecam :)
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4710
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 322
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4710
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 322
Składniki
Papryki, szczypior z cebulką i plastry wędzonki kroimy w drobną kostkę.
Solimy, pieprzymy, smażymy do ich miękkości pod przykryciem.
Z kromek chleba oddzielamy środki chleba od skórki.
Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy ze szczyptą soli.
Usmażone papryki z wędzonką wykładamy na talerz. Na patelnię dodajemy troszkę smalcu i kładziemy wyciętą skórkę z chleba, do środka wkładamy łyżeczką usmażone papryki z wędzonka, lekko uciskamy łyżeczką.
Zalewamy rozbełtanym jajkiem.
Posypujemy serem.
Nakrywamy wyciętym środkiem kromki chleba. Smażymy chwilę.
Smażoną kanapkę nasuwamy na łopatkę, przewracamy na drugą stronę i dalej smażymy przez chwilę do zarumienienia się spodu kanapki.
Usmażoną kanapkę wykładamy na talerz. Tą czynność powtarzamy z każdą kanapką. Chyba że smażymy na dużej patelni i od razu usmażymy wszystkie 3 kanapki.
Gotowe kanapki nakładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego!!!