Do góry

Śniadania Przepis na:

Smażona kanapka, z wkładką.

Smażona kanapka, z wkładką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1608 Ocena: 22926

Dodano:

Odsłon: 1451

Pyszna, chrupiąca kanapka z patelni, idealna na śniadanie lub kolację. Polecam :)

Składniki

  • kromki chleba 3 szt.
  • wędzonka 3-4 plastry
  • papryka czerwona 1 kawałek
  • papryka żółta 1 kawałek
  • papryka zielona 1 kawałek
  • szczypior z cebulką 1 szt.
  • jajka kurze 2 szt.
  • ser mozzarella starty
  • Sól
  • Pieprz
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażona kanapka, z wkładką.

Przygotowanie

  1. Papryki, szczypior z cebulką i plastry wędzonki kroimy w drobną kostkę.

  2. Solimy, pieprzymy, smażymy do ich miękkości pod przykryciem.

  3. Z kromek chleba oddzielamy środki chleba od skórki.

  4. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy ze szczyptą soli.

  5. Usmażone papryki z wędzonką wykładamy na talerz. Na patelnię dodajemy troszkę smalcu i kładziemy wyciętą skórkę z chleba, do środka wkładamy łyżeczką usmażone papryki z wędzonka, lekko uciskamy łyżeczką.

  6. Zalewamy rozbełtanym jajkiem.

  7. Posypujemy serem.

  8. Nakrywamy wyciętym środkiem kromki chleba. Smażymy chwilę.

  9. Smażoną kanapkę nasuwamy na łopatkę, przewracamy na drugą stronę i dalej smażymy przez chwilę do zarumienienia się spodu kanapki.

  10. Usmażoną kanapkę wykładamy na talerz. Tą czynność powtarzamy z każdą kanapką. Chyba że smażymy na dużej patelni i od razu usmażymy wszystkie 3 kanapki.

  11. Gotowe kanapki nakładamy na talerz i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń