Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki boczku z cebulą.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3835
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 262
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 335
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3835
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 262
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 335
Składniki
Wymyty, osuszony papierowymi ręczniczkami boczek kroimy większe kawałki.
Rozgrzewamy patelnię, a w między czasie solimy i pieprzymy pokrojony boczek. Układamy na gorącą patelnię i smażymy pod przykryciem. Obieramy cebulę, kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, dokładnie mieszamy i czekamy z dodaniem jej do skwarek, aż skwarki usmażą się z obu stron na rumiano. Skwarki musimy kilkakrotnie przewracać,żeby z każdej strony były zarumienione na złoty kolor. Gdy skwarki osiągnęły złoty kolor dodajemy pomieszaną z przyprawami cebulę i mieszamy, oraz smażymy na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż cebula będzie dobrze zeszklona. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy.
Podajemy z chlebkiem. Smacznego!!!