Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki boczku z cebulą.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 826
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8212
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13070
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 410
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2255
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 826
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8212
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13070
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 410
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2255
Składniki
Wymyty, osuszony papierowymi ręczniczkami boczek kroimy większe kawałki.
Rozgrzewamy patelnię, a w między czasie solimy i pieprzymy pokrojony boczek. Układamy na gorącą patelnię i smażymy pod przykryciem. Obieramy cebulę, kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, dokładnie mieszamy i czekamy z dodaniem jej do skwarek, aż skwarki usmażą się z obu stron na rumiano. Skwarki musimy kilkakrotnie przewracać,żeby z każdej strony były zarumienione na złoty kolor. Gdy skwarki osiągnęły złoty kolor dodajemy pomieszaną z przyprawami cebulę i mieszamy, oraz smażymy na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż cebula będzie dobrze zeszklona. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy.
Podajemy z chlebkiem. Smacznego!!!