Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ugotowanych ziemniaków które pozostały z obiadu zrobiłam kopytka i podsmażyłam je na tłuszczu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 652
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8360
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 652
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy 1/4 objętości ciasta mąkę, szczyptę soli i wyrabiamy. Z wyrobionego ciasta formujemy wałki które tniemy ukośnie w 4-5 centymetrowe kawałki, kopytka.
Wycięte kopytka gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch 2-3 minuty. Ugotowane kopytka wyjmujemy łyżką cedzakową, studzimy.
Ostudzone kopytka smażymy na rumiany kolor ze wszystkich stron.
Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego!!!