Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ugotowanych ziemniaków które pozostały z obiadu zrobiłam kopytka i podsmażyłam je na tłuszczu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 994
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 994
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy 1/4 objętości ciasta mąkę, szczyptę soli i wyrabiamy. Z wyrobionego ciasta formujemy wałki które tniemy ukośnie w 4-5 centymetrowe kawałki, kopytka.
Wycięte kopytka gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch 2-3 minuty. Ugotowane kopytka wyjmujemy łyżką cedzakową, studzimy.
Ostudzone kopytka smażymy na rumiany kolor ze wszystkich stron.
Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego!!!