Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ugotowanych ziemniaków które pozostały z obiadu zrobiłam kopytka i podsmażyłam je na tłuszczu.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 259
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22503
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 260
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 259
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22503
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 260
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy 1/4 objętości ciasta mąkę, szczyptę soli i wyrabiamy. Z wyrobionego ciasta formujemy wałki które tniemy ukośnie w 4-5 centymetrowe kawałki, kopytka.
Wycięte kopytka gotujemy w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch 2-3 minuty. Ugotowane kopytka wyjmujemy łyżką cedzakową, studzimy.
Ostudzone kopytka smażymy na rumiany kolor ze wszystkich stron.
Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego!!!