Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakują z dodatkiem konfitury.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w 1 szklance ciepłej wody, dodać cukier i 1 szklankę mąki. Wymieszać składniki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do drugiego garnka wlać śmietanę, ciepłe mleko, mąkę i zagnieść ciasto. Masło roztopić dodać rozczyn i wymieszać dokładnie z ciastem. Ubić pianę z białek i delikatnie razem wymieszać. Smażyć na oleju placuszki z obu stron na rumiano. Podawać z cukrem pudrem lub z konfiturą.