Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pomarańcze? Ja też, najbardziej hiszpańskie, z grubą skórką i niesamowicie soczystym wnętrzem oraz sycylijskie, które urzekają swoimi czerwonymi wybarwieniami miąższu. Skoro teraz mamy ich dostatek w sklepach, postanowiłam wykorzystać je jako dodatek do porannych placuszków na bazie maślanki. To moja kolejna propozycja przełamywania codziennej rutyny, nie wymagająca wielkich nakładów. Zobaczcie, śmiało można podać ją na śniadanie do łóżka ukochanej osobie. Albo po prostu siebie w ten sposób rozpieszczać kulinarnie.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14287
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19427
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1767
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14287
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19427
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1767
Składniki
Do miski wlać maślankę, wbić jajka, wsypać cukier wanilinowy i proszek do pieczenia, wymieszać rózgą. Dodawać stopniowo mąkę i cukier puder, mieszać do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany.
Rozgrzać patelnię teflonową z odrobiną oleju. Łyżką nakładać porcje masy w foremne koła. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
W międzyczasie obrać pomarańcze i delikatnie je wyfiletować z białych błonek: ściąć czubek i z góry na dół obrać cienką warstwę ostrym nożykiem.
Pokroić na plasterki. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów. Serwować jak kanapki - zaczynając od dołu: placuszek, pomarańcza, placuszek, pomarańcza, placuszek, migdały i przesiany cukier puder. Smacznego :-)