Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne śniadanie, które dostarczy energii na cały dzień. Jest tutaj wszystko co potrzebne dla ludzkiego organizmu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4899
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13284
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4899
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13284
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować takie śniadanie.
Tosty francuskie: Jajko musimy rozbełtać w misce. W jajku moczymy chleb z obu stron a następnie smażymy chleb na oliwie po około 1 - 1,5 minuty z każdej strony. Tosty bezpośrednio po smażeniu warto położyć na ręczniku papierowym.
Szpinak należy umyć a następnie podsmażyć na patelni z oliwą i czosnkiem. doprawiamy go solą i pieprzem.
Na tosty nakładamy szpinak, na wierzch kładziemy kozi ser i wrzucamy do piekarnika na 180C na około 5-6 minut.
W czasie gdy tosty są w piekarniku przygotowujemy jajko sadzone.
Po wyjęciu tostów z piekarnika nakładamy na nie jajko. Życzę smacznego!