Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje śniadanie jest proste, szybkie i obowiązkowo smaczne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Składniki
Młode pędy sosny płuczę, wkładam do szklanki posypuję cukrem i zalewam gorącą wodą, tylko tak aby zakryć pędy. Studzę. Jeden serek 200 g dokładnie mieszam z kawą. Do miseczek przekładam naprzemiennie łyżeczkę serka waniliowego i kawowego. Banana kroję w paski, ukośnie układam na serku. Z ostudzonego syropu wyjmuję pędy sosny, wykruszam zielone ziarenka. Brązowym syropem polewam serek i posypuję ziarenkami sosny.