Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, pożywne i dodające energii śniadanie z włoską nutą. Pożywne kanapeczki i aromatyczna jajecznica to zestawienie, które dodaje sił na sam początek dnia. Często wybieram je przed porannym treningiem :)
Składniki
Pieczywo razowe smarujemy olejem kokosowym i komponujemy kanapeczki, kładąc na nie liść sałaty, plasterki pomidora rzymskiego i plaster mozzarelli z mleka bawolego. Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie przygotowujemy jajecznicę: Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i dodajemy do niej zioła prowansalskie, które przez chwilę smażymy, doprowadzając do uwolnienia pełni ich smaku i aromatu. Następnie wbijamy jajka, smażymy do uzyskania odpowiedniej (preferowanej przez nas) konsystencji*. Jajecznicę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. * Ja najpierw doprowadzam do całkowitego ścięcia białek, a następnie mieszam je przez chwilę z żółtkami, tak aby jajecznica nie była całkiem sucha. Śniadanko proste i szybkie, ale zdrowe i bardzo pożywne. Życzę smacznego! :)