Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki oraz prosty sposób na przygotowanie rolady, którą obłożymy kanapki. Składniki na roladę możemy dowolnie komponować według smaku.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 17
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 63
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11500
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 183
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 17
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 63
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11500
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 183
Składniki
1. Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i drobno kroimy. Ogórki oraz szynkę również drobno kroimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu studzimy, obieramy skorupki i kroimy w drobną kostkę.
3. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy jogurt, musztardę, wsypujemy sól oraz czosnek.
4. W osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w ½ szk. wody i wlewamy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy.
5. Przygotowujemy butelkę, myjemy, osuszamy i odcinamy górną część, następnie napełniamy butelkę przygotowanym wcześnie farszem. 6. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy dwie godziny.
7. Po tym czasie wyjmujemy roladę z butelki i kroimy w cienkie plastry, obkładamy kanapki. 8. Smacznego, gotowe.