Do góry

Śniadania Przepis na:

Śniadaniowa rolada

Śniadaniowa rolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 1100 Ocena: 13697

Dodano:

Odsłon: 5843

Bardzo szybki oraz prosty sposób na przygotowanie rolady, którą obłożymy kanapki. Składniki na roladę możemy dowolnie komponować według smaku.

Składniki

  • 15 dag szynki konserwowej
  • 3 jajka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 2 ogórki kiszone
  • 190 g jogurtu naturalnego
  • 50 g żelatyny
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • ½ szk. wody
  • ½ łyżeczki czosnku
  • Sól
  • Pusta butelka plastykowa 0,75 l
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śniadaniowa rolada

Przygotowanie

  1. 1. Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i drobno kroimy. Ogórki oraz szynkę również drobno kroimy.

  2. 2. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu studzimy, obieramy skorupki i kroimy w drobną kostkę.

  3. 3. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy jogurt, musztardę, wsypujemy sól oraz czosnek.

  4. 4. W osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w ½ szk. wody i wlewamy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy.

  5. 5. Przygotowujemy butelkę, myjemy, osuszamy i odcinamy górną część, następnie napełniamy butelkę przygotowanym wcześnie farszem.
    6. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy dwie godziny.

  6. 7. Po tym czasie wyjmujemy roladę z butelki i kroimy w cienkie plastry, obkładamy kanapki.
    8. Smacznego, gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 26 lipca Apetyczne danie i świetny pomysł z wykorzystaniem butelki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 lipca Super pomysł z tą butelką, prosty i efektowny :) Jak widać, człowiek uczy się całe życie, tak jak mój imiennik, pREZYDENT ;p

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń