Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki oraz prosty sposób na przygotowanie rolady, którą obłożymy kanapki. Składniki na roladę możemy dowolnie komponować według smaku.
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4759
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 81
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 195
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 92
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4759
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 81
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 195
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 92
Składniki
1. Papryki myjemy, osuszamy, obieramy z nasion i drobno kroimy. Ogórki oraz szynkę również drobno kroimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu studzimy, obieramy skorupki i kroimy w drobną kostkę.
3. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy jogurt, musztardę, wsypujemy sól oraz czosnek.
4. W osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w ½ szk. wody i wlewamy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy.
5. Przygotowujemy butelkę, myjemy, osuszamy i odcinamy górną część, następnie napełniamy butelkę przygotowanym wcześnie farszem. 6. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy dwie godziny.
7. Po tym czasie wyjmujemy roladę z butelki i kroimy w cienkie plastry, obkładamy kanapki. 8. Smacznego, gotowe.