Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób. A dlaczego niezwykły ? Bo podane w formie babeczek. Chleb tostowy z kilkoma dodatkami może zamienić się w smaczną propozycję na ciepłe śniadanie. Może się skusicie ?
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424859
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424859
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Chleb pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Jajka wbić do drugiej miski, wlać mleko i rozmieszać. Dodać cebulkę, posiekany szczypiorek i szpinak oraz wrzucić pokrojone pomidorki i starty na tarce ser. Następnie dodać do smaku sól i pieprz i na koniec pokrojone w kostkę plastry boczku i kiełbasy i ponownie wymieszać.
Do miski z tymi składnikami przerzucić kostki chleba tostowego i wszystko ze sobą połączyć. Formy do babeczek wysmarować olejem ( można powkładać papilotki, lepiej babeczki wyjdą z formy ). We wgłębienia kłaść uformowane porcje przygotowanej masy. Babeczki piec 25 minut w 190 stopniach. Podawać na gorąco.