Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca bułka z jajkiem w środu, zapiekana z różnymi dodatkami - pomysł na pożywne śniadanie
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
W bułkach odciąć górne części, wydrążyć środek. W środku bułki posmarować koncentratem pomidorowym, poukładać kawałki szynki, sera, posmarować sosem czosnkowym, dodać kawałki papryki czerwonej. Na koniec wbić jajko. Włożyć do piekarnika (najlepiej przykryć papierem, aby bułka za mocno się nie spiekła) i piec ok 15 min w 190st – jajko powinno być upieczone na miękko. Po wyjęciu z piekarnika posypać szczypiorkiem.