Do góry

Śniadania Przepis na:

Śniadaniowe kanapki z wafli i twarożku z warzywami

Śniadaniowe kanapki z wafli i twarożku z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 2387

Dodano:

Odsłon: 1100

Takie śniadanie to miła odmiana od kanapek czy owsianek. Pysznie wygląda i smakuje doskonale. Wybrałam lekko pikantne wafle kukurydziane z jagłą i pieprzem. Podałam je z twarożkiem z rzodkiewką, szczypiorkiem i chrupiącą zieloną sałatą. Wyszło kolorowo, pysznie i zdrowo. Takie kanapki można zabrać w pudełku śniadaniowym do pracy czy szkoły. Bardzo polecam.

Składniki

  • 25 dag sera białego chudego
  • kilka łyżek śmietany 18 %
  • sól do smaku
  • kilka rzodkiewek
  • szczypiorek według uznania
  • kilka liści sałaty zielonej
  • 1 opakowanie ulubionych wafli kukurydzianych ( u mnie z jagłą i pieprzem )
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śniadaniowe kanapki z wafli i twarożku z warzywami

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki, sałatę i szczypiorek myjemy i osuszamy. Szczypiorek i rzodkiewki drobno kroimy.

  2. Ser biały mieszamy ze śmietaną i solą do smaku. Dodajemy szczypiorek i rzodkiewki i dokładnie mieszamy.

  3. Na wafel nakładamy sałatę, twarożek i przykładamy drugim waflem. Postępujemy tak do wyczerpania składników.

  4. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń