Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakoszem wszelkiego rodzaju bułeczek u nas w domu jest Zuzia. A dziś wpadła na genialny pomysł, że nie chce kupnych bułek do szkoły. Mają być te, które piekłam kiedyś. No i cóż - nie było wyjścia. Bułki robi się bardzo szybko i bez tony zbędnych czynności. Zuzia najbardziej lubi cieple z masełkiem.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Drożdże mieszamy z miodem. Następnie dodajemy wodę, sól i małymi partiami mąkę. Szybko wyrabiamy. Gdy już ciasto będzie jednolite formujemy małe bułeczki i układamy na blasze od pieczenia wyłożonej papierem. Na koniec smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Wkładamy do piekarnika. Piekę w 195 stopniach przez ok 25 min.