Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakoszem wszelkiego rodzaju bułeczek u nas w domu jest Zuzia. A dziś wpadła na genialny pomysł, że nie chce kupnych bułek do szkoły. Mają być te, które piekłam kiedyś. No i cóż - nie było wyjścia. Bułki robi się bardzo szybko i bez tony zbędnych czynności. Zuzia najbardziej lubi cieple z masełkiem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1420
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2157
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1420
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2157
Składniki
Drożdże mieszamy z miodem. Następnie dodajemy wodę, sól i małymi partiami mąkę. Szybko wyrabiamy. Gdy już ciasto będzie jednolite formujemy małe bułeczki i układamy na blasze od pieczenia wyłożonej papierem. Na koniec smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Wkładamy do piekarnika. Piekę w 195 stopniach przez ok 25 min.