Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inaczej żarcie z ulicy, farsz można zrobić dowolny.
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 70
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 10260
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 125
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 70
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 10260
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 125
Składniki
1. Robimy ciasto: do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier oraz sól.
2. Dokładamy jogurt.
3. Masło rozpuszczamy w rondelku, zostawiając 1 łyżkę masła, wlewamy do mąki.
4. Dokładamy drożdże, wlewamy olej oraz wodę, wyrabiamy ciasto i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
5. W tym czasie robimy farsz: cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do Cebuli dodajemy pieczarki i doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Paprykę kroimy w małe paseczki i dokładamy do grzybów. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
9. Ciasto dzielimy na połowę.
10. Rozwałkowujemy.
11. Wykładamy połowę sera.
12. Na serze układamy połowę farszu.
13. Zawijamy. 14. Ponownie rozwałkowujemy.
15. Układamy placek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
16. Tą samą czynność powtarzamy z drugim ciastem które nam zostało. 17. Pieczemy 30 minut w 200 ˚C. 18. Po upieczeniu placki smarujemy rozpuszczonym masłem które nam zostało. 19. Podajemy z dowolnym sosem. 20. Danie gotowe. 21. Smacznego