Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub deser. Jest puszysty i leciutki jak chmurka!
Naczynia do zapiekania
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7879
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3118
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7879
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3118
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka miksujemy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Żółtka ucieramy z twarogiem. Dodajemy jogurt, proszek budyniowy i cukier. Miksujemy na gładką masę. Łączymy z pianą z białek i dokładnie mieszamy. Masę rozlewamy do 2 lub 4 natłuszczonych naczyń żaroodpornych. Na górze układamy owoce. Pieczemy w 190 stopniach przez 25-30 minut, aż do zarumieniania. Suflety podajemy od razu, najlepsze są gorące. Przed jedzeniem posypujemy cukrem pudrem.