Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub deser. Jest puszysty i leciutki jak chmurka!
Naczynia do zapiekania
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16819
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16819
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23669
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka miksujemy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Żółtka ucieramy z twarogiem. Dodajemy jogurt, proszek budyniowy i cukier. Miksujemy na gładką masę. Łączymy z pianą z białek i dokładnie mieszamy. Masę rozlewamy do 2 lub 4 natłuszczonych naczyń żaroodpornych. Na górze układamy owoce. Pieczemy w 190 stopniach przez 25-30 minut, aż do zarumieniania. Suflety podajemy od razu, najlepsze są gorące. Przed jedzeniem posypujemy cukrem pudrem.