Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub deser. Jest puszysty i leciutki jak chmurka!
Naczynia do zapiekania
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8703
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7338
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5023
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328029
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8703
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7338
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5023
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328029
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka miksujemy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Żółtka ucieramy z twarogiem. Dodajemy jogurt, proszek budyniowy i cukier. Miksujemy na gładką masę. Łączymy z pianą z białek i dokładnie mieszamy. Masę rozlewamy do 2 lub 4 natłuszczonych naczyń żaroodpornych. Na górze układamy owoce. Pieczemy w 190 stopniach przez 25-30 minut, aż do zarumieniania. Suflety podajemy od razu, najlepsze są gorące. Przed jedzeniem posypujemy cukrem pudrem.