Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub deser. Jest puszysty i leciutki jak chmurka!
Naczynia do zapiekania
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2191
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4701
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 58
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2191
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4701
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 58
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka miksujemy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Żółtka ucieramy z twarogiem. Dodajemy jogurt, proszek budyniowy i cukier. Miksujemy na gładką masę. Łączymy z pianą z białek i dokładnie mieszamy. Masę rozlewamy do 2 lub 4 natłuszczonych naczyń żaroodpornych. Na górze układamy owoce. Pieczemy w 190 stopniach przez 25-30 minut, aż do zarumieniania. Suflety podajemy od razu, najlepsze są gorące. Przed jedzeniem posypujemy cukrem pudrem.