Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub deser. Jest puszysty i leciutki jak chmurka!
Naczynia do zapiekania
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2965
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 911
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2435
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6801
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2965
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 911
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2435
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6801
Składniki
Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka miksujemy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Żółtka ucieramy z twarogiem. Dodajemy jogurt, proszek budyniowy i cukier. Miksujemy na gładką masę. Łączymy z pianą z białek i dokładnie mieszamy. Masę rozlewamy do 2 lub 4 natłuszczonych naczyń żaroodpornych. Na górze układamy owoce. Pieczemy w 190 stopniach przez 25-30 minut, aż do zarumieniania. Suflety podajemy od razu, najlepsze są gorące. Przed jedzeniem posypujemy cukrem pudrem.