Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super pyszny,puszysty omlet
Żółtka oddzielić od białek.Do żółtek dodać cukier(może być brązowy daremara),szczyptę soli utrzeć na kogel-mogel,dodać mleko na początek troszkę,wsypać mąkę.Utrzeć na gładką,gęstą masę(gęstrzą niż na naleśniki)jak potrzeba dodać jeszcze mleka.Ubić białka ze szczypta soli na sztywną masę dodac do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką(najlepiej drewnianą).Smażyc na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju,pod przyryciem na małym ogniu,przewrócić na drugą stronę dopiero jak urosnie(ok1-1,5min)wzależności od wielkości patelni wyjdą 2 małe lub 1 większy omlet.Podawać z ulubionymi dodatkami-śmietana,konfitury,syrop klonowy.
Można zamiast mleka dodać maślanki tlko wtedy omlety wyjdą takie "amerykańskie"-będą niewyrośnięte ale tez dobre.
Do masy można dodać trochę kakao albo groszki czekoladowe lub małe owoce jagodowe i też wyjda fajne omlety.
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 10
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 13
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10216
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 172
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 10
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 13
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10216
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 172
Składniki
Żółtka oddzielić od białek.Do żółtek dodać cukier(może być brązowy daremara),szczyptę soli utrzeć na kogel-mogel,dodać mleko na początek troszkę,wsypać mąkę.Utrzeć na gładką,gęstą masę(gęstrzą niż na naleśniki)jak potrzeba dodać jeszcze mleka.Ubić białka ze szczypta soli na sztywną masę dodac do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką(najlepiej drewnianą).Smażyc na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju,pod przyryciem na małym ogniu,przewrócić na drugą stronę dopiero jak urosnie(ok1-1,5min)wzależności od wielkości patelni wyjdą 2 małe lub 1 większy omlet.Podawać z ulubionymi dodatkami-śmietana,konfitury,syrop klonowy.
Można zamiast mleka dodać maślanki tlko wtedy omlety wyjdą takie "amerykańskie"-będą niewyrośnięte ale tez dobre.
Do masy można dodać trochę kakao albo groszki czekoladowe lub małe owoce jagodowe i też wyjda fajne omlety.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Białe szparagi z jajkiem w koszulce
Śniadania
Grillowany czosnek
Śniadania
Placuszki z truskawkami
Śniadania
Placuszki z rabarbarem
Białe szparagi z jajkiem w koszulce
Nie masz pomysłu na to, jak przygotować szparagi? Zobacz nasz pomysł z jajkam...
Odsłon: 58
Grillowany czosnek
Grillowany czosnek jest obłędny w smaku i co najważniejsze można go jeść w to...
Odsłon: 87