Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkanocny koszyczek na focacci. Dzisiaj piękny dzień i tłem do mojej focacci są kwitnące w moim ogródku stokrotki i krokusy.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie. Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże rozmieszane z wodą, sól i olej. Wymieszać i lekko zagnieść. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Ciasto przełożyć na papier do pieczenia i palcami uformować placek grubości ok. 1,5 cm. Flamastrem narysować wielkanocny koszyczek. Przykryć i odstawić na ok. 20 minut. Wymieszać wszystkie składniki na solankę. Focaccię posmarować solanką.
Piec w 200 C przez ok. 25 minut. Do lekkiego zrumienienia.