Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkanocny koszyczek na focacci. Dzisiaj piękny dzień i tłem do mojej focacci są kwitnące w moim ogródku stokrotki i krokusy.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Drożdże rozpuścić w wodzie. Do miski przesiać mąkę, dodać drożdże rozmieszane z wodą, sól i olej. Wymieszać i lekko zagnieść. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Ciasto przełożyć na papier do pieczenia i palcami uformować placek grubości ok. 1,5 cm. Flamastrem narysować wielkanocny koszyczek. Przykryć i odstawić na ok. 20 minut. Wymieszać wszystkie składniki na solankę. Focaccię posmarować solanką.
Piec w 200 C przez ok. 25 minut. Do lekkiego zrumienienia.