Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zachcianka na śniadanie na ostro. Szakszuka to sadzone jajka gotowane w pikantnym sosie z ostrych papryczek i pomidorków oraz przyprawami. Danie pochodzi z Bliskiego wschodu i Afryki północnej.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 66
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 76
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 540
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 889
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 66
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 76
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 540
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 889
Składniki
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone w plasterki ostre papryczki i cebulę. Wymytego pomidora kroimy na ćwierć plastry i dodajemy do smażących się warzyw, smażymy do momentu kiedy pomidor puści sos, a cebula i papryczki będą miękkie. Całość doprawiamy solą, pieprzem i kuminem do smaku, dodajemy ppokrojone ząbki czosnku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wbijamy jajka i gotujemy w tym warzywnym sosie do ścięcia się białka. Białka możemy lekko pomieszać, żółtek nie ruszamy. Całość możemy, jak ktoś lubi posypać drobno pokrojoną bazylią lub innym pokrojonym świeżym zielem. Szakszukę jemy prosto z patelni lub podajemy ją na talerzu. Smacznego !!!