Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zachcianka na śniadanie na ostro. Szakszuka to sadzone jajka gotowane w pikantnym sosie z ostrych papryczek i pomidorków oraz przyprawami. Danie pochodzi z Bliskiego wschodu i Afryki północnej.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116895
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8017
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1635
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1323
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116895
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8017
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1635
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1323
Składniki
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone w plasterki ostre papryczki i cebulę. Wymytego pomidora kroimy na ćwierć plastry i dodajemy do smażących się warzyw, smażymy do momentu kiedy pomidor puści sos, a cebula i papryczki będą miękkie. Całość doprawiamy solą, pieprzem i kuminem do smaku, dodajemy ppokrojone ząbki czosnku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wbijamy jajka i gotujemy w tym warzywnym sosie do ścięcia się białka. Białka możemy lekko pomieszać, żółtek nie ruszamy. Całość możemy, jak ktoś lubi posypać drobno pokrojoną bazylią lub innym pokrojonym świeżym zielem. Szakszukę jemy prosto z patelni lub podajemy ją na talerzu. Smacznego !!!