Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealne weekendowe śniadanie - gorące pyszne i bardzo pożywne. Rewelacyjny smak i aromat nadają orientalne przyprawy.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Składniki
Na oleju smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Po 2 minutach dodajemy przeciśnięty czosnek, smażymy kolejną minutę. Teraz dodajemy pokrojoną paprykę, pomidory z puszki oraz przyprawy. Dusimy razem pod przykryciem, aż papryka zmięknie. Zdejmujemy pokrywkę i smażymy jeszcze chwilę, aby odparować nadmiar wody. Robimy wgłębienia i w każde wbijamy po jajku. Przykrywamy pokrywką i dusimy jeszcze 4-5 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem.