Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka to danie kuchni Bliskiego Wschodu, które już na dobre zagościło na naszych stołach. Szakszuka to prosta potrawa składająca się głównie z pomidorów, jajek i papryki z dodatkiem orientalnych przypraw. U mnie wersja trochę uproszczona, bo taka najbardziej smakuje mojej rodzinie. Poniżej przepis dla 1-2 osób.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6274
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9157
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8845
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6274
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9157
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8845
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek pokroić. Na małej 20 cm patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, chwilę smażyć, dodać pomidory, wymieszać i smażyć ok. 3 minut do odparowania wody. Następnie drewnianą łyżką zrobić takie dwa dołki w pomidorach i wbić po jajku. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia białek ok. 3-4 minuty. Śniadanie gotowe, można posypać siekanym szczypiorkiem, pietruszką lub koperkiem :-) SMACZNEGO!!!