Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szakszuka na obfite śniadanie . Śniadanie bardzo smaczne i pożywne. Polecam
patelnia, nóż, deska, widelec, deska do krojenia, ręcznik papierowy,
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 413
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 413
Składniki
Paprykę i cukinie oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu pokroić w kosteczkę, pomidora w półksiężyce, cebulę po obraniu pokroić w piórka , natomiast szynkę w małą kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło klarowne , wkładamy cebulę razem z szynką i podsmażamy do zeszklenia cebuli. W osobnej misce mieszamy pozostałe warzywa razem z przyprawami , dodajemy puszkę pomidorów. Gdy cebula na patelni się zeszkli dodajemy przyprawione , wymieszane warzywa , smażymy około 10 minut, następnie dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Rozkładamy wszystko równomiernie na patelni, na wierzch wbijamy jajka oprószamy przyprawami i zakrywamy pokrywka. Trzymamy na ogniu tak długo aż jajka będą odpowiednio ścięte. Smacznego
Gotowe , smacznego.