Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na śniadanie w dzień wolny.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 75
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 445
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 75
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 445
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Składniki
Cebule należy obrać i pokroić w drobną kostkę i zrumienić ją na maśle. Kiedy będzie już przyrumieniona dodajemy dwie puszki pomidorów krojonych. Wszystko smażymy dość długo (nawet około godziny) po to żeby woda z pomidorów mocno odparowała.
W czasie kiedy pomidory się smażą można obrać awokado i pokroić w paski, które następnie można pociąć na 3 mniejsze części.
W trakcie smażenia pomidory doprawiamy łyżeczką miodu, obficie solą i świeżo mielonym pieprzem. Kiedy woda odparuje dodajemy awokado i jeszcze chwilę razem smażymy.
Na koniec wbijamy jajka (każde osobno), najlepiej robić to tak, że robimy sobie packą dołek do którego wbijemy jajko. Proponuję nie przykrywać patelni podczas smażenia jajek wówczas jajka będą ładniej wyglądać. Smażymy do momentu ścięcia białek (idealnie jakby żółtka pozostały płynne).
Szakszukę najlepiej podać z tostem lub świeżym pieczywem. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuję jak wykonać to danie krok po kroku.