Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka ze szpinakiem i Grana Padano, szybka w przygotowaniu, pyszna i sycąca potrawa kapitalna.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Na rozgrzany olej wrzuć poszatkowaną cebulę oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
Zeszklij około 2 minut.
Dodaj paprykę oraz kmin rzymski oraz sos sojowy. Podsmażaj ok. 2 minut.
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w kostkę, dodaj na patelnię.
Duś całość na średnim ogniu pod przykryciem, aż pomidor się lekko rozpadnie, około 10 minut.
Dodaj szpinak i od czasu do czasu mieszaj, aż lekko zmięknie i straci objętość.
Na patelni zrób 3-4 zagłębienia i wbij w nie jajka.
Całość posól do smaku i posyp tartym serem.
Duś na średnim ogniu pod przykryciem około 4 minut, tak by białka się ścięły a żółtka pozostały płynne.
Posyp kiełkami rzodkiewki.
Serwuj z patelni