Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka ze szpinakiem i Grana Padano, szybka w przygotowaniu, pyszna i sycąca potrawa kapitalna.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Składniki
Na rozgrzany olej wrzuć poszatkowaną cebulę oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
Zeszklij około 2 minut.
Dodaj paprykę oraz kmin rzymski oraz sos sojowy. Podsmażaj ok. 2 minut.
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w kostkę, dodaj na patelnię.
Duś całość na średnim ogniu pod przykryciem, aż pomidor się lekko rozpadnie, około 10 minut.
Dodaj szpinak i od czasu do czasu mieszaj, aż lekko zmięknie i straci objętość.
Na patelni zrób 3-4 zagłębienia i wbij w nie jajka.
Całość posól do smaku i posyp tartym serem.
Duś na średnim ogniu pod przykryciem około 4 minut, tak by białka się ścięły a żółtka pozostały płynne.
Posyp kiełkami rzodkiewki.
Serwuj z patelni