Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka ze szpinakiem i Grana Padano, szybka w przygotowaniu, pyszna i sycąca potrawa kapitalna.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2386
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2386
Składniki
Na rozgrzany olej wrzuć poszatkowaną cebulę oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
Zeszklij około 2 minut.
Dodaj paprykę oraz kmin rzymski oraz sos sojowy. Podsmażaj ok. 2 minut.
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w kostkę, dodaj na patelnię.
Duś całość na średnim ogniu pod przykryciem, aż pomidor się lekko rozpadnie, około 10 minut.
Dodaj szpinak i od czasu do czasu mieszaj, aż lekko zmięknie i straci objętość.
Na patelni zrób 3-4 zagłębienia i wbij w nie jajka.
Całość posól do smaku i posyp tartym serem.
Duś na średnim ogniu pod przykryciem około 4 minut, tak by białka się ścięły a żółtka pozostały płynne.
Posyp kiełkami rzodkiewki.
Serwuj z patelni