Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast dżemu na wierzch, polecam aromatyczne jabłuszka. Do tego kawka i idealny jesienny podwieczorek gotowy. :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 289
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 94
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 132
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 289
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 94
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 132
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w dość cienkie plasterki. (Można skropić odrobiną soku z cytryny, to nie sciemnieją). Na patelni roztopic masło, na nim smazyć jabłka. Gdy bedą lekko miękkie, doprawić cukrem i cynamonem. Gdy smaki się "przegryzą", układac jabłka na ciepłych naleśnikach. Proponuję podawać z dodatkami z punktu 6 i filiżanka aromatycznej kawy. :) Smacznego!