Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast dżemu na wierzch, polecam aromatyczne jabłuszka. Do tego kawka i idealny jesienny podwieczorek gotowy. :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 580
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2801
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14532
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 580
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2801
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14532
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w dość cienkie plasterki. (Można skropić odrobiną soku z cytryny, to nie sciemnieją). Na patelni roztopic masło, na nim smazyć jabłka. Gdy bedą lekko miękkie, doprawić cukrem i cynamonem. Gdy smaki się "przegryzą", układac jabłka na ciepłych naleśnikach. Proponuję podawać z dodatkami z punktu 6 i filiżanka aromatycznej kawy. :) Smacznego!