Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi to nie tylko pyszne warzywa na słoną przekąskę lub jako dodatek do obiadu. Możesz je także przygotować z samego rana! Szparagi na śniadanie pasują do jajek i świeżych kanapek.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8526
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3000
Polecam.
Odsłon: 1773
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8526
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3000
Polecam.
Odsłon: 1773
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Najpierw przygotuj szparagi. Usuń twarde końcówki. Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła, nie więcej. Wrzuć szparagi i smaż na średniej mocy palnika przez około 8-10 minut, mieszając co jakiś czas.
W tym czasie na drugiej patelni rozgrzej łyżkę masła i kiedy się rozgrzeje, wbij starannie dwa jajka. Zostaw na średniej mocy palnika, co jakiś czas potrząsając patelnią, aby nie przywarły. Smaż 3-4 minuty.
Posiekaj w tym czasie czosnek.
Na talerz przełóż szparagi i jajka sadzone. Na patelni, na której smażyły się warzywa, zeszklij czosnek, dodając resztę masła. Polej tłuszczem szparagi tuż przed podaniem. Podawaj z pieczywem.