Do góry

Śniadania Przepis na:

Szparagi we frakach

Szparagi we frakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 844 Ocena: 17329

Dodano:

Odsłon: 3259

Eleganckie soczyste szparagi ubrane w gustowne delikatne bitki!

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szparagi we frakach

Przygotowanie

  1. Szparagom odłamałam zdrewniałe końcówki. Skropiłam je olejem. i lekko obsypałam solą.
    Rozbiłam cielęcinę, nadają się plastry szynki, ligawy lub polędwiczki wieprzowe.
    Rozbite plastry w zależności podzieliłam na pół, posoliłam , popieprzyłam i lekko posmarowałam musztardą. Zawinęłam na dwa razy wokół szparaga. Grilowałam do zrumienienia. Szparagi i cielęcina potrzebują razem około 10 minut.
    Skropiłam cytryną przed konsumpcją.

  2. :D

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (56)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 27 maja Ależ chrupiące pyszności,świetny pomysł na szparagi:) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kulinarnagosia 27 maja Bardzo dostojnie i apetycznie w tych frakach wygladają :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pani_Domu 27 maja Takie fraczki się nadają na wykwintne przyjęcie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 maja To jest temat, najbliższe dni. Dziś w sklepię na L kupiłem 6 pęczków w cenie trzech, tak to promocja ;) Tzn. za te trzy dodatkowe musiałem zapłacić ... 3 grosze hehehe.. Będzie co robić, a mam też "cycuszki" do siostrzeńca, więc może z tym spróbuje ;) Może też być dobrze :)
Fajny przepis, ale co teraz nie jest dobre :D
Odpowiedzi: 36 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń