Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i smaczna pasta kanapkowa z tuńczyka
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 141
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1237
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 224
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 141
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1237
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 224
Składniki
Najlepiej jest zakupić tuńczyka w puszce w sosie własnym. Należy go odsączyć na sitku i przełożyć do miseczki. Dodajemy 2 łyżeczki majonezu, sól i pieprz do smaku i wszystko ugniatamy i rozdrabniamy widelcem jednocześnie mieszając. Po chwili mamy gotową pastę. Proszę jednak uważać z solą bo tuńczyk z puszki jest już dość słony.
Zapraszam też do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować pastę i jak zrobić z nią super pyszną kanapkę :)