Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bezproblemowy chleb z dużą ilością ziaren.
Chleb pszenny z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i nasion jest bardzo smaczny i...
Odsłon: 9164
Pyszny chleb z chrupiącą skórką i miękkim miąższem, z ogromną ilością ziaren....
Odsłon: 12732
Rozpływające się w ustach, puszyste i jednocześnie kruche rogaliki drożdżowe...
Odsłon: 2529
Rozpływające się w ustach, puszyste i jednocześnie kruche rogaliki drożdżowe...
Odsłon: 2529
Składniki
Mąkę, sól, cukier, ziarna oraz pokruszone drożdże zalać wodą i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało płynną konsystencję. Odstawić do wyrośnięcia na 20-30 min., potem ponownie delikatnie wymieszać i przelać ciasto co natłuszczonej keksówki, wysypanej płatkami owsianymi lub orkiszowymi. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na około 15-20 min.
Piec w temperaturze 230 st. (górna-dolna grzałka) około 45-50 min. Pierwotny (przed modyfikacją) przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki :)
I po chwili połowy już nie ma ;)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Ryż na mleku według babci
Śniadania
Jajka w cieście francuskim
Śniadania
Precle serowe
Śniadania
omlet z serem i szczypiorkiem
Ryż na mleku według babci
Ekspresowe, smaczne i zdrowe śniadanie.
Odsłon: 126
Jajka w cieście francuskim
Jajka zapiekane w cieście francuskim. Smaczna propozycja na pyszne, efektowne...
Odsłon: 1449