Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bezproblemowy chleb z dużą ilością ziaren.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 182
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2065
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 182
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2065
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Składniki
Mąkę, sól, cukier, ziarna oraz pokruszone drożdże zalać wodą i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało płynną konsystencję. Odstawić do wyrośnięcia na 20-30 min., potem ponownie delikatnie wymieszać i przelać ciasto co natłuszczonej keksówki, wysypanej płatkami owsianymi lub orkiszowymi. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na około 15-20 min.
Piec w temperaturze 230 st. (górna-dolna grzałka) około 45-50 min. Pierwotny (przed modyfikacją) przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki :)
I po chwili połowy już nie ma ;)