Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest dużo pysznej galaretki, wędlinka jest smaczna, domowa i wiemy co jemy.................SMACZNEGO!!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Składniki
udka średnie wielkości umyć, osuszyć i mięso obrać z kości bez skóry i chrząstek, dodać wszyskie składniki i tak długo wyrabiać aż masa będzie kleista
masę przełożyć do woreczka, włożyć do szynkowara "kliknij i ZOBACZ-szynkowar "SINGIEL", zamknąć szybkowar i schować do lodówki na 24 godziny
do garnka włożyć podstawkę lub ściereczkę, wstawić szynkowar, wlać wodę do do wysokości szynkowara, gdy woda osiągnie 85 C to w tej temperaturze parzyć (nie gotować) 90 minut, szynkowar opłukać zimną wodą i schowac dolodówki najlepiej na całą noc
szynkowar polać krótko gorącą wodą, otworzyć i woreczek lekko można wyjąć