Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Guacamole to aormatyczna, meksykańska pasta z awokado. Dodajcie do niej wędzonego łososia oraz grzanki, a otrzymacie niesamowicie smakowitą propozycję na śniadanie lub kolację.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5381
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2493
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5381
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2493
Składniki
Awokado umyj i obierz. Pamiętaj, aby użyć do guacamole miękkiego awokado.
Do kielicha blendera wrzuć obrane awokado, obrany czosnek, chilli, sok wyciśnięty z limonki i cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj na gładką masę. Możesz wcześniej dodać jeszcze zieleninę. Na koniec wymieszaj guacamole z drobno pokrojonym pomidorem.
Pieczywo tostowe w międzyczasie przygotuj w tosterze. Jeżeli go nie posiadasz, wsadź chleb na chwilę do nagrzanego piekarnika. Grzanki muszą być lekko ciepłe i przede wszystkim chrupiące. Każda z nich posmaruj guacamole, a na wierzch wyłóż łososia wędzonego.
Całość możesz posypać solą (opcjonalnie) i koniecznie świeżo zmielonym pieprzem. Palce lizać!