Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Guacamole to aormatyczna, meksykańska pasta z awokado. Dodajcie do niej wędzonego łososia oraz grzanki, a otrzymacie niesamowicie smakowitą propozycję na śniadanie lub kolację.
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1399
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2100
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 307
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 261
Gulasz wieprzowy ugotowany z mięsa wieprzowego z warzywami, podany z ziemniak...
Odsłon: 147
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1399
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2100
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 307
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 261
Gulasz wieprzowy ugotowany z mięsa wieprzowego z warzywami, podany z ziemniak...
Odsłon: 147
Składniki
Awokado umyj i obierz. Pamiętaj, aby użyć do guacamole miękkiego awokado.
Do kielicha blendera wrzuć obrane awokado, obrany czosnek, chilli, sok wyciśnięty z limonki i cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj na gładką masę. Możesz wcześniej dodać jeszcze zieleninę. Na koniec wymieszaj guacamole z drobno pokrojonym pomidorem.
Pieczywo tostowe w międzyczasie przygotuj w tosterze. Jeżeli go nie posiadasz, wsadź chleb na chwilę do nagrzanego piekarnika. Grzanki muszą być lekko ciepłe i przede wszystkim chrupiące. Każda z nich posmaruj guacamole, a na wierzch wyłóż łososia wędzonego.
Całość możesz posypać solą (opcjonalnie) i koniecznie świeżo zmielonym pieprzem. Palce lizać!