Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaserwowałam mojej rodzince coś niby pizza. Smaczne, pożywne danie w sam raz na sobotnie śniadanie. Takie śniadanie jest smaczne, syte i szybko zniknie z talerza.
patelnia, nóż, deska do krojenia, mikser, tarka,
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1399
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 334
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1399
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 334
Składniki
Wędlinki pokroić w kostkę. Cebulkę zieloną posiekać. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w plastry, natomiast ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka utrzeć z mąką tak aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać trochę przegotowanej wody. Dodać pokrojoną wędlinę ,posiekaną cebulkę zieloną, sól i pieprz. Ciasto wylać na rozgrzany olej, obsmażyć z jednej strony i odwrócić na drugą ułożyć plasterki pomidora, posypać startym żółtym serem oraz ziołami przyprawowymi. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż ser się roztopi. Wyłożyć na talerz posypać posiekaną cebulką zieloną. Jeść na gorąco , można polać ketchupem. Smacznego.
Przygotowanie do zapieczenia.
Gotowa do podania.