Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaserwowałam mojej rodzince coś niby pizza. Smaczne, pożywne danie w sam raz na sobotnie śniadanie. Takie śniadanie jest smaczne, syte i szybko zniknie z talerza.
patelnia, nóż, deska do krojenia, mikser, tarka,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4905
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5807
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4905
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5807
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Składniki
Wędlinki pokroić w kostkę. Cebulkę zieloną posiekać. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w plastry, natomiast ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka utrzeć z mąką tak aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać trochę przegotowanej wody. Dodać pokrojoną wędlinę ,posiekaną cebulkę zieloną, sól i pieprz. Ciasto wylać na rozgrzany olej, obsmażyć z jednej strony i odwrócić na drugą ułożyć plasterki pomidora, posypać startym żółtym serem oraz ziołami przyprawowymi. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż ser się roztopi. Wyłożyć na talerz posypać posiekaną cebulką zieloną. Jeść na gorąco , można polać ketchupem. Smacznego.
Przygotowanie do zapieczenia.
Gotowa do podania.