Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger na śniadanie? a dlaczego nie :) To taka moja propozycja na śniadanie bardzo sycące i pyszne - chrupiący boczek, kremowe żółtko i do tego aksamitne awokado - pycha :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1464
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1464
Składniki
Na suchej patelni smażymy plastry poczku z dwóch stron aż będą chrupiące. Bulkę kroimy, smarujemy masłem, nakładamy sałatę,pokrojonego w plasty ogórka korniszonego, lub paprykę konserwową, awokado i ser.
Po usmażeniu, boczek zdejmujemy, dodajemy na patelnię łyżkę masła klarowanego, wbijamy ostrożnie jajka, każde solimy - u mnie sól ziołowa i smażymy. Żeby jajko na się ładnie usmażyło a żółtko pozostało płynne przykrywamy patelnię dosłownie na 2 min.
Gorące jajko przekładamy na przygotowaną wsześniej bułkę, kładziemy na wierzch chrupiący boczek.
Smacznego :)