Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger na śniadanie? a dlaczego nie :) To taka moja propozycja na śniadanie bardzo sycące i pyszne - chrupiący boczek, kremowe żółtko i do tego aksamitne awokado - pycha :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 300
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 300
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Na suchej patelni smażymy plastry poczku z dwóch stron aż będą chrupiące. Bulkę kroimy, smarujemy masłem, nakładamy sałatę,pokrojonego w plasty ogórka korniszonego, lub paprykę konserwową, awokado i ser.
Po usmażeniu, boczek zdejmujemy, dodajemy na patelnię łyżkę masła klarowanego, wbijamy ostrożnie jajka, każde solimy - u mnie sól ziołowa i smażymy. Żeby jajko na się ładnie usmażyło a żółtko pozostało płynne przykrywamy patelnię dosłownie na 2 min.
Gorące jajko przekładamy na przygotowaną wsześniej bułkę, kładziemy na wierzch chrupiący boczek.
Smacznego :)