Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burger na śniadanie? a dlaczego nie :) To taka moja propozycja na śniadanie bardzo sycące i pyszne - chrupiący boczek, kremowe żółtko i do tego aksamitne awokado - pycha :)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Na suchej patelni smażymy plastry poczku z dwóch stron aż będą chrupiące. Bulkę kroimy, smarujemy masłem, nakładamy sałatę,pokrojonego w plasty ogórka korniszonego, lub paprykę konserwową, awokado i ser.
Po usmażeniu, boczek zdejmujemy, dodajemy na patelnię łyżkę masła klarowanego, wbijamy ostrożnie jajka, każde solimy - u mnie sól ziołowa i smażymy. Żeby jajko na się ładnie usmażyło a żółtko pozostało płynne przykrywamy patelnię dosłownie na 2 min.
Gorące jajko przekładamy na przygotowaną wsześniej bułkę, kładziemy na wierzch chrupiący boczek.
Smacznego :)