Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe placuszki bez oleju. Dodatek szczypty pieprzu cytrynowego , kurkumy i budyniu krówkowego nadaje im fajny smak.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Jabłka wydrążamy i ścieramy na dużych oczkach tarki wraz ze skórką. Wyrzucamy tylko większe kawałki skórki które zostaną na tarce. Jajko roztrzepujemy z cukrem, 3-4 łyżkami mleka, dodajemy budyń, mąkę, pieprz i cynamon. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy i dodajemy proszek do pieczenia i starte jabłka, mieszamy. Dodajemy taką ilość mleka aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Placki smażymy z obu stron na suchej grubszej patelni i średnim lub mniejszym płomieniu palnika. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.