Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe placuszki bez oleju. Dodatek szczypty pieprzu cytrynowego , kurkumy i budyniu krówkowego nadaje im fajny smak.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 793
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 37
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 319
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 793
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 37
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 319
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Składniki
Jabłka wydrążamy i ścieramy na dużych oczkach tarki wraz ze skórką. Wyrzucamy tylko większe kawałki skórki które zostaną na tarce. Jajko roztrzepujemy z cukrem, 3-4 łyżkami mleka, dodajemy budyń, mąkę, pieprz i cynamon. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy i dodajemy proszek do pieczenia i starte jabłka, mieszamy. Dodajemy taką ilość mleka aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Placki smażymy z obu stron na suchej grubszej patelni i średnim lub mniejszym płomieniu palnika. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.