Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe placuszki bez oleju. Dodatek szczypty pieprzu cytrynowego , kurkumy i budyniu krówkowego nadaje im fajny smak.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42974
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 474
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42974
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 474
Składniki
Jabłka wydrążamy i ścieramy na dużych oczkach tarki wraz ze skórką. Wyrzucamy tylko większe kawałki skórki które zostaną na tarce. Jajko roztrzepujemy z cukrem, 3-4 łyżkami mleka, dodajemy budyń, mąkę, pieprz i cynamon. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy i dodajemy proszek do pieczenia i starte jabłka, mieszamy. Dodajemy taką ilość mleka aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Placki smażymy z obu stron na suchej grubszej patelni i średnim lub mniejszym płomieniu palnika. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.