Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony chleb to jeden ze smaków mego dzieciństwa , kiedy to mama na śniadanie smażyła nam moczone w roztrzepanym jajku kromki chleba .. Z upływem lat poznałem też inne wersje tego samego dania , najczęściej z dodatkiem rozmaitych ziół . Danie to w różnych częściach świata nosi rozmaite nazwy - jedną z nich jest hinduska Tawa bread (od patelni) w tym przpisie jest sporo ziół .
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2141
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 141
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2141
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 141
Składniki
Jaja roztrzepujemy z dodatkiem wszelkich ziół i przypraw, W powstałej masie moczymy po obu stronach kromki chleba , który potem kładziemy wprost na rozgrzaną patelnię z olejem lub smacem . Smazymy do zrumienienia . Podajemy z pozostałymi , świeżymi kwiatami i listkami malwy.