Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony chleb to jeden ze smaków mego dzieciństwa , kiedy to mama na śniadanie smażyła nam moczone w roztrzepanym jajku kromki chleba .. Z upływem lat poznałem też inne wersje tego samego dania , najczęściej z dodatkiem rozmaitych ziół . Danie to w różnych częściach świata nosi rozmaite nazwy - jedną z nich jest hinduska Tawa bread (od patelni) w tym przpisie jest sporo ziół .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Jaja roztrzepujemy z dodatkiem wszelkich ziół i przypraw, W powstałej masie moczymy po obu stronach kromki chleba , który potem kładziemy wprost na rozgrzaną patelnię z olejem lub smacem . Smazymy do zrumienienia . Podajemy z pozostałymi , świeżymi kwiatami i listkami malwy.