Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i zdrowe temaki warzywno - owocowe. Temaki sushi - sushi zwijane w ręku można napełniać rozmaitym nadzieniem i podawać z różnymi sosami, szybkie i łatwe w przygotowaniu. jedna sztuka to tylko 36 kcal.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1097
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4241
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1097
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4241
Składniki
Opłukane różyczki kalafiora z szczyptą soli, 10 g cukru kokosowego zmiksować na strukturę ryżu. Dodać starty chrzan i mirin, wymieszać. Paprykę, kalarepkę ( lub seler ) i jabłko obrać i pokroić w słupki długości 7-8 cm. Arkusze nori pociąć na połówki. Resztę cukru kokosowego wymieszać z 50 ml wody. Tuż przed nałożeniem nadzienia każdy kawałek nori posmarować wodą z cukrem. Następnie umieścić po 1 łyżce masy brokułowej. Na skos położyć po kawałku kalarepki, papryki i jabłka, potem ciasno zwinąć w rożek. Sezam wysypać na talerz. Temaki posmarować wodą z cukrem i obtoczyć w sezamie.
Podawać z sosem sojowym.