Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i zdrowe temaki warzywno - owocowe. Temaki sushi - sushi zwijane w ręku można napełniać rozmaitym nadzieniem i podawać z różnymi sosami, szybkie i łatwe w przygotowaniu. jedna sztuka to tylko 36 kcal.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5942
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5942
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Składniki
Opłukane różyczki kalafiora z szczyptą soli, 10 g cukru kokosowego zmiksować na strukturę ryżu. Dodać starty chrzan i mirin, wymieszać. Paprykę, kalarepkę ( lub seler ) i jabłko obrać i pokroić w słupki długości 7-8 cm. Arkusze nori pociąć na połówki. Resztę cukru kokosowego wymieszać z 50 ml wody. Tuż przed nałożeniem nadzienia każdy kawałek nori posmarować wodą z cukrem. Następnie umieścić po 1 łyżce masy brokułowej. Na skos położyć po kawałku kalarepki, papryki i jabłka, potem ciasno zwinąć w rożek. Sezam wysypać na talerz. Temaki posmarować wodą z cukrem i obtoczyć w sezamie.
Podawać z sosem sojowym.