Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, delikatna terrina z barszczu z jajkami. Zrobiona z prostych składników. Dzięki barszczowi który wcześniej zrobiłam przygotujemy ją bardzo szybko. Barszcz już jest doprawiony, także nie musimy za wiele robić i wysilać się. Skracamy sobie czas pracy.
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 675
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 675
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram. Łyżeczkę żelatyny namaczam w dwóch łyżkach zimnej wody. Rozpuszczam w mikrofali, dodaję łyżkę jogurtu , mieszam i dodaję 200 ml jogurtu, chrzan tarty, pokrojoną natkę pietruszki, sól, pieprz. Wylewam masę do foremki aluminiowej, układam jajka i wstawiam do lodówki. Z pozostałego jogurtu odkładam łyżkę. Do większej części jogurtu dodaję 30 ml barszczu koncentratu, łyżeczkę rozpuszczonej w gorącej wodzie żelatyny i wylewam na masę jasną. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Do odłożonej łyżki jogurtu, dodaję 130 ml barszczu, łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny i mieszam. Wylewam na stężałą warstwę buraczkową. Terine wstawiam na noc do lodówki. Przed podaniem dekoruję natką i pieprzem czerwonym.