Do góry

Śniadania Przepis na:

Tofucznica

Tofucznica

Autor:

Przepisów i artykułów: 75 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 179

Alternatywa dla klasycznej jajecznicy, która dzięki niesamowitej "czarnej soli" kala namak doskonale imituje smak jajka.

Składniki

  • Tofu naturalne (1 kostka)
  • Szczypiorek
  • Woda (1/4 szklanki)
  • Nieaktywne płatki drożdże (1 łyżka)
  • Pieprz
  • Sól Kala Namak
  • Kurkuma (odrobina dla koloru)
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tofucznica

Przygotowanie

  1. Tofu kruszyny w palcach i podsmażamy na odrobinie oleju, aż nabierze złotego koloru.

  2. Dodajemy wodę, szczypiorek, pieprz, kurkumę i nieaktywne płatki drożdże. Gotujemy do całkowitego zredukowania płynu.

  3. Doprawiamy czarną solą (najlepiej robić to stopniowo, nie dodając zbyt dużej ilości na raz), mieszamy i podajemy że świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń