Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla klasycznej jajecznicy, która dzięki niesamowitej "czarnej soli" kala namak doskonale imituje smak jajka.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 140
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 271
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Tofu kruszyny w palcach i podsmażamy na odrobinie oleju, aż nabierze złotego koloru.
Dodajemy wodę, szczypiorek, pieprz, kurkumę i nieaktywne płatki drożdże. Gotujemy do całkowitego zredukowania płynu.
Doprawiamy czarną solą (najlepiej robić to stopniowo, nie dodając zbyt dużej ilości na raz), mieszamy i podajemy że świeżym pieczywem.